Woonhuis GES

Deze vooroorlogse stadswoning gelegen aan een ontsluitingsweg in Eindhoven is onderdeel van een woonblok van 4 woningen.

De woningen zijn verfijnd gedetailleerd en beschikken over bijzondere details zoals de erkerruimte die aan de gevel bevestigd is en het bijzondere daken- en gotenspel.

De hele woning wordt grondig aangepakt en verduurzaamd en de begane grond en verdieping worden uitgebreid en anders ingedeeld. Op de begane grond komt een eetkamer en een zitkuil met zithoek tegen de achtergevel. Centraal in de woning komt een ruimtelijke keuken die over de zitkuil heen kijkt. De balklaag en staalconstructie in de uitbreiding worden als zichtwerk uitgevoerd en zorgen voor een subtiele aanvulling op de ruimtelijke
diversiteit.

De bestaande keuken wordt de nieuwe bijkeuken en een centraal gelegen technisch hart van het huis dat in verbinding staat met de techniekruimte op de zolder.

Op de verdieping wordt er in de achtergevel uitgebreid zodat er naast de bestaande slaapkamers ook een badkamer gerealiseerd kan worden. Met deze aanpassing ontstaat een toekomstbestendige familiewoning.

De gevel wordt uitgevoerd met houten gevelafwerking en aluminium geannodiseerde kozijnen. Aansluitdetails op de bestaande woning worden zorgvuldig uitgewerkt en het geheel blijft daardoor zorgvuldig in balans.

Locatie: Eindhoven
Categorie:
Team: constructieadvies: Van de Laar bouwconstructies, Aannemer: De Wit Bouwbedrijf, Gemert
Periode: uitgevoerd