Nieuwbouw en verduurzaming bedrijfsgebouw en kantoorgebouw

Nieuwbouw en verduurzaming bedrijfsgebouw en kantoorgebouw

Voor een nieuwe productiefaciliteit is een bestaande productiehal volledig verbouwd en voorzien van een extra nieuwe hoog-isolerende gevel en dak.

Daarnaast is het gekoppelde kantoorgebouw volledig getransformeerd en uitgebreid met een nieuwe kantoorvleugel.

De gevel
De grauwe betonnen productiehal moest beter geïsoleerd worden en de daglichttoetreding en vluchtroutes waren niet toegespitst op de nieuwe invulling van de hal. De vraagstelling was niet zuiver functioneel. De nieuwe bedrijfslocatie moest de duurzame grondhouding van het bedrijf, zorgvuldigheid en respect voor de omgeving uitstralen. De sandwichpanelen zijn in een bijzondere, levendige en natuurlijke kleur uitgevoerd. De koperachtige coating heeft op ieder uur van de dag, en bij ieder weertype, een andere kleurschakering en is nooit vlak. De warme kleur van de gevel zal het groen, groener kleuren en de lucht blauwer laten lijken. De verticale belijning en de randafwerkingen van de gevelvlakken hebben een extra profilering gekregen. Deze detailleringen geven de hal zowel van dichtbij als veraf detail en diepte en stralen de zorgvuldigheid uit, die past bij de bedrijfsvoering van deze onderneming.

Renovatie en verduurzaming kantoorpaviljoen
Tegen de productiehal ligt het kantoorpaviljoen. De oorspronkelijke uitlijning van de dakrand van het paviljoen met horizontale gevellijn in de productiehal is opnieuw opgepakt. De donkere plint van de hal sluit mooi aan op het paviljoen en er ontstaat een logisch en rustig geheel. Daken, dakranden, en kozijnen zijn volledig vernieuwd en het gebouw krijgt daardoor een strakker en hedendaags uiterlijk.

nieuwbouw kantoorvleugel
Voor de plint van de productiehal wordt de vormentaal van het kantoorpaviljoen doorgezet in de nieuwe kantoorvleugel. Tussen de nieuwe vleugel het bestaande paviljoen wordt de nieuw entree gepositioneerd die een opgetild dak heeft zodat daglicht maximaal kan binnentreden. Het bestaande en nieuwe gedeelte vormen één geheel en de plint van de hal is over de gehele voorzijde verlevendigd door de uibreiding van het paviljoen.

Verbouwing en renovatie kantoorpaviljoen
De bestaande kantoorvleugel werd volledig gestript en alle binnenwanden verwijderd. Een slimme herindeling van ruimte zorgt voor een maximale ruimtelijkheid en een heldere organisatiestructuur van de verschillende werkfuncties. Zo worden de bureau’s centraal en overlegruimtes, stiltecellen en laboratoria er omheen geplaatst. De oorspronkelijke lichtstraten brengen licht tot ver in de ruimte. Door de horizontale daklichten in de lichtstraten dicht te leggen en de verticale ramen te behouden is er geen directe zonlicht instraling maar wel een mooi indirecte daglichttoetreding.

Volledige afwerking, verlichtingsplannen en interieurplannen hebben we uitgewerkt, zodat er een afgestemd geheel ontstaat en de ruimte rust en overzicht uitstraalt. De sfeer van de ruimte is warm en prettig. De eikenhouten meubels werken goed samen met de witte en zwarte tonen in het interieur. Ook het meubelplan hebben we mogen uitvoeren waardoor er een geheel afgestemde werkomgeving ontstaat.

Locatie: Helmond
Categorie:
m2: 2300 m2 hal (verbouwing)+ 1200 m2 kantoor(nieuwbouw/verbouwing) m2
Team: Ad Wouters Bouwtechniek (Constructie/ brandadvies), K+ adviesgroep (geluid), Studio REDD (ontwerp landschap), Bouwbedrijf Baten (aannemer), Heesmans installatietechniek (W-installaties), Bos totaaltechniek (E-installaties), Aldenhoven interieurwerken (uitvoering interieur)
Periode: Opgeleverd
Periode: 2020-2021