Woonhuis BEEK

Woonhuis BEEK is een vrijstaande woning op een fijne locatie in Nuenen. De eetkamer en keuken bieden echter te weinig kwaliteit om voldoende van de tuin te kunnen genieten.

Daarnaast was behoefte aan extra werkruimte. De woning is aan de achterzijde uitgebreid tot de bestaande achtergevel van de keuken. Hierdoor ontstaat een riante woonkeuken, met plek voor een grote eettafel en een losse loungeplek. Daarnaast is centraal een gashaard geïntegreerd in een wandelement.

In verband met het vervallen van een tuinhuisje zijn extra tuinkasten geïntegreerd in de achtergevel die tevens een uitkraging vormen t.p.v. de nieuwe gevelpui. Daarnaast is aan de zijkant van de woning een berging en fietsenstalling ontworpen die ervoor zorgen dat de tuin volledig vrij kan blijven.

Betreft materialisering is gekozen voor een verticaal aangebrachte gesloten houten gevel in de kleur grijs, overeenkomend met de kleur van de bestaande gootdelen. Zo ontstaat een stevig gebaar als uitbreiding op de begane grond en wordt de uitbreiding een logisch geheel met de bestaande woning.

Locatie: Nuenen
Categorie:
Team: Advies- en ingenieursbureau van der Laar (constructieadvies), Bouwbedrijf Baten (aannemer)
Periode: in uitvoering
Periode: 2022-2023