Bosrijk

In samenwerking met stek-architecten hebben we een ontwerp gemaakt voor een wooncluster met 5 bijzondere duurzame woningen in een boomrijke omgeving.

De ambitie om CO2-neutraal te bouwen hebben we uitgewerkt in deze atypisch gevormde woningen waarbij thermische trek, buffervolumes, grondkoeling en hergebruik van zonnewarmte worden ingezet om een minimale hoeveelheid installaties en een maximaal comfort te realiseren. Een bijzondere vorm, voortkomend uit deze natuurkundige principes en een tot de verbeelding sprekend ensemble zijn het resultaat. Wand- vloer- en dakelementen zijn gemaakt van prefab houtskeletbouw-elementen die onder hoge druk gevuld zijn met stro en net als de andere gebruikte materialen zijn deze bio-based.

Een compleet woonprogramma is op de begane grond te situeren waardoor de woningen levensloopbestendig zijn. Tevens zijn ze flexibel indeelbaar en veelzijdig in gebruik. De wig-vormige plattegronden zorgen voor een tweezijdige oriëntatie van de woningen met een diversiteit aan buitenruimtes, patio’s, wintertuinen en (dak)terrassen die worden gevormd door de aaneenschakeling en de vorm van de verschillende volumes.

Door een natuurlijk aanwezig hoogteverschil in te zetten kan het parkeren half verdiept en volledig geïntegreerd in het volume opgelost worden.

Locatie: Bosrijk Meerhoven
Categorie:
Opdrachtgever: Honk
Team: stek architecten
Periode: 2019