Woonhuis HEURN

Het ontbreekt een bijzonder woonhuis op een prachtige locatie aan een volwaardige eetkamer en keuken.

De oude dienstvleugel met de bijkeuken, keuken en kleine eetkamer stond niet in verhouding tot de rest van het huis. De kelder met keldertrap belemmerde iedere mogelijke nieuwe indeling. Door een glazen vloerluik toe te passen naar de kelder werd dit een bijzonder element en kon de ruimte opengebroken worden. In de gevels kwamen veel extra gevelopeningen, waardoor het achterhuis geen achterkant meer is maar een volwaardige relatie kon aangaan met de tuin. Daarmee wordt de tuin volledig bij het huis betrokken. De tuin zal in een latere fase een mooi terras krijgen tegen de achtergevel, waardoor binnen en buiten op elkaar zijn afgestemd.

In het achterhuis worden de bijkeuken, trap en toiletten compact georganiseerd in een zwart houten volume die als achterwand in de woonkeuken aanwezig is. In dit volume is de trap als beeldbepalend element opgenomen. Deze biedt toegang tot de zolder die werd verbouwd tot leisure-ruimte. Hier werd een biljart- en (seperate) fitnessruimte ge-
realiseerd. We hebben het ontwerp als geïntegreerde opdracht kunnen ontvoeren en dus ook interieur en verlichting kunnen engineeren.

Locatie: Vught
Categorie:
Periode: opgeleverd
Periode: 2022