Woning DIEP

Voor deze woning in Eindhoven ontwierpen we een aanbouw dat hoewel simpel van vorm alle ruimtelijke potenties van tuin, leefruimte. keuken en bestaande architectuur benut.

De bestaande keuken was donker en verouderd en had geen relatie met de tuin. Door de bijkeuken te betrekken bij de woonruimte en een kleine uitbouw te realiseren is een moderne open en lichte keuken en eethoek gerealiseerd. Een schuifpui over de gehele breedte van de woning versterkt de relatie met de tuin en brengt maximaal daglicht naar binnen.

Tegen de bestaande en nieuwe achtergevel wordt een overstek bij de schuifpui gerealiseerd waardoor zonlicht getemperd wordt en de overgang van binnen naar buiten geleidelijk verloopt. Binnenzijde van de uitbouw wordt wit gestuct en lijkt naadloos van binnenuit door te lopen.

Uitgelijnd met de overkraging wordt een kastenwand tegen de bestaande achtergevel gerealiseerd zodat afvalcontainers en tuingereedschap opgeborgen kunnen worden. Over de gehele breedte van het perceel ontstaat zo een nieuwbouw die als moderne ‘plint’ fungeert voor het bestaande huis. De nieuwe achtergevel wordt afgewerkt met verticale latten van Western red cedar.

Locatie: Eindhoven
Categorie:
Opdrachtgever: particulier
m2: +8 m2
Team: constructie: adviesbureau van de Laar I aannemer: kevin smits timmerwerken
Periode: 2018-2019