Woning BOS

Woning BOS

In Berkel-Enschot staat deze prachtige woning daterend uit 1930. Dit vooroorlogse landhuis is gelegen op een prachtig perceel. De woning beschikt over prachtige details.

In dit plan wordt de woningschil in zijn geheel aangepakt. Na-isolatie aan binnenzijde van de buitenwanden, vervanging van de kozijnen, na-isolatie van het dak, vervanging van de installaties. Naast deze omvangrijke energetische verbeteringen wordt ook intern veel gedaan om de woning te laten voldoen aan de wensen van de opdrachtgevers.

Vervoort architecten ontwierp een nieuwe relatie tussen woonkamer en eetkamer. Het verwijderen van twee tussenwanden levert een compleet nieuwe beleving van de begane grond op. Een moderne woonkeuken met vrijstaand kookeiland in het verlengde van een grote woon-/ eettafel creëert een volkomen nieuwe relatie tussen voor en achterzijde van de woning.

De bedachte trapoplossing in de hal geeft een nieuwe moderne ruimtelijkheid aan het binnenkomen en maakt van de kern van de woning een op het oog eenvoudige speelse oplossing voor de vroegere problematische positie van het toilet. Een mooie puzzel is gelegd in dit project.

Locatie: Berkel-Enschot
Categorie:
Periode: In uitvoering
Periode: 2020-2021