Woning WES

Deze jaren 70 woning in Sevenem zal een flinke interne verbouwing ondergaan en aanbouw krijgen. Met als resultaat een volledig nieuwe ruimtelijke organisatie en beleving.

De woning ligt centraal op een hoekperceel. Door de bestaande garage te koppelen aan het hoofdgebouw realiseren we een aaneengeschakeld volume waarin de leefruimtes van het huis geplaatst worden. In de bestaande garage wordt een ruime keuken gerealiseerd, in het bestaande huis een zithoek.

De gesloten zijgevel van het huis kunnen we met een nieuwe erker ‘openmaken’ en het nieuwe volume wordt transparant. Hierdoor krijgt het huis een veelzijdiger karakter en wordt de relatie met de tuin naar alle kanten vergroot. Het terras dat aan straatzijde ligt verdiept t.o.v. het maaiveld, door het maaiveld met de vrijgekomen grond op te hogen, zodoende krijgt het woongedeelte en terras voldoende privacy, maar behouden ze ook voldoende openheid.

Aan de kant van de buren wordt in dezelfde stijl met gelijke materialisering en detaillering een carport met achterliggende bergingen toegevoegd. De nieuwe en bestaande volumes vormen gezamenlijk een besloten patio, een buitenruimte die een mooie tegenhanger vormt voor de open tuin aan de buitenzijde van het perceel.

Het nieuwe verbindingsvolume vormt een geheel met de erker, waardoor de nieuwbouw een mooi in de bestaande zijgevel/kopgevel kan insteken.

Locatie: Sevenem
Categorie:
Opdrachtgever: privé
Team: van de Laar
Periode: 2019-2020