woning EIK

Voor deze witte lemen woning met karakter, gelegen in de bossen van Waalre ontwerpen we een passende aanbouw, waarbij we secuur omgaan met de sfeer en het karakter van de bestaande woonomgeving.

Deze twee-onder-een-kap-woning is sfeervol, heeft mooie details en is fantastisch gelegen in een groene boomrijke omgeving. De lemen wit gestucte wanden, het rieten dak en de verhoudingen en vorm van het ensemble passen in deze natuurlijke omgeving en versterken de ambiance. Aan ons de taak om hier met respect mee om te gaan en de aanwezige kwaliteiten te versterken.

Het woonoppervlak binnen is te klein en door de jaren heen zijn er meerdere wijzigingen doorgevoerd waardoor de functionele werking niet meer optimaal was. We hebben meerdere interessante modellen en scenario’s in kaart gebracht en samen met de opdrachtgever weloverwogen gekozen voor de oplossing om een ruimtelijke moderne en open zitkamer in de tuin te maken. De verbinding tussen de twee volumes huisvest de garderobe en vormt een belangrijke en informele entree voor de woning. De nieuwe keuken met kookeiland wordt in het hart van de woning geplaatst en door de nieuwe gevelopening in de achtergevel wordt de relatie met de tuin en het daglichtinval sterk vergroot.

De kopgevel en rieten kap van de nieuwe zitkamer vormt samen met de bestaande kopgevel van het huis een mooi samenspel. Door toepassing van rieten daken en doorzetting van de vormentaal creëren we samenhang tussen oud en nieuw. Juist met de ‘lichtheid’, transparantie en moderniteit van de nieuwe gevels zoeken we de tegenstelling tot de massieve bouw van het hoofdhuis, waardoor het geheel modern, fris, passend en duurzaam is.

Locatie: Waalre
Categorie:
Opdrachtgever: privé
Periode: 2019